Home » Nieuws » 2014

31 december 2014
'2014 een bijzonder jaar voor het SOL'

Wat was 2014 een bijzonder jaar voor het orkest; nieuwe dirigent, veel mooie nieuwe muziek, veel nieuwe leden en diverse leuke concerten. Ook voor het jaar 2015 heeft het SOL veel mooie activiteiten en concerten in het vooruitzicht! Een hele fijne Jaarwisseling gewenst een een spetterend muzikaal nieuw jaar! Tot in 2015!

23 november 2014

'Een ludiek sfeervol concert!'

 

Zondagmiddag 23 november heeft het Stedelijk Orkest Lebuïnus haar Winterconcert gegeven in de Heilig Hart Kerk te Deventer.

Speciaal was hierbij de samenwerking met Alpenhoornduo Jodeli, met Alpenhoornblazers Marcel Bergboer en Edwin Steggink. Zij lieten de mooie warme klanken van de Alpenhoorn horen bij de nummers: Alpenhornfreude en Spass auf 'm Alm. Bij dit laatste nummer werd een grappig intermezzo door de heren gegeven. Daarbij werd de dirigent van het SOL Christa Boerman overvallen en moest zij de aangereikte Schnapps van de heren in één teug opdrinken. 

Daarnaast hebben de drie hoornblazers van het SOL het prachtige nummer Hornfestival met begeleiding van het orkest ten gehore gebracht. Ook Symphony nr 40 van Mozart en het bekende Nessum Dorma werden met vol warme en galmende klanken door het orkest gespeeld.

 

Het SOL mag trots zijn op het druk bezochte sfeervolle concert en kijkt uit naar het volgende optreden op 14 december a.s. in de Heilig Hart Kerk. Meer informatie volgt binnenkort.