Home » Nieuws » 2015

Wat een muzikaal jaar was 2015!

Wat heeft het SOL een mooi jubileum jaar gehad. Het 95 jarig bestaan is niet zomaar voorbij gegaan, we hebben veel muzikale en uitdagende concerten gegeven! Het hoogtepunt was het fantastische concert met Stanley Burleson in de Deventer Schouwburg. Iedereen was vol enthousiasme en vol adrenaline. De voorbereidingen waren grandioos: Een uitwisselingsconcert met Harmonie-orkest Volharding uit Beek, een Try-out concert bij de Heeren Op de Brink en het ultieme 'Expeditie Burleson' weekend als unieke gelegenheid om de 'muzikale puntjes op de i te zetten'.

Om het publiek net zo te enthousiasmeren voor het mooie concert, hebben we een promotieconcert midden op de Brink van Deventer gegeven. Wat een positieve reacties en wat een mooie gelegenheid om het SOL te promoten. Het concert met Stanley was geweldig! Alleen de opening liet al menig Musical harten overslaan. De reacties waren erg lovend en we mogen terugkijken op een geweldig concert. 

 

In november hebben we een concert gegeven in samenwerking met 'Crescendo Wilp' in de Kerk van Wilp een mooie gelegenheid om medewerking te kunnen verlenen aan '1250 jaar Wilp'.

Daarnaast hebben de laatste weken van het jaar in het teken gestaan van: 'Deventer op z'n best, voor Serious Request', een mooi initiatief om muzikale artiesten uit Deventer een podium te bieden. Er werd geschakeld met het bekende Glazen Huis te Heerlen, waardoor er landelijke publiciteit was! Aan het einde van de avond werd het opgehaalde bedrag van EUR 3.350,-- via een Cheque getoond. 

Ook heeft het A-team van het SOL een nieuwe actie opgezet, de Chocolade Actie! Een actie waarbij een breed publiek kan worden benaderd om overheerlijke Chocolade te kopen waarbij er een groot gedeelte voor de verenigingskas is. Een mooie actie, die zeker volgend jaar een vervolg gaat krijgen!

 

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er in 2016 geen Nieuwjaarsconcert zijn, maar willen wij u graag uitnodigen voor ons Voorjaarsconcert op 20 maart 2016!

 

Namens het bestuur en de leden van het SOL wensen wij u een fantastisch en muzikaal 2016.

22 december 2015 - Serious Request

Komt u dinsdag 22 december ook naar ons spetterend optreden in de Deventer Schouwburg? We treden namelijk, samen met tientallen andere artiesten, geheel belangeloos op om geld in te zamelen voor het doel van Serious Request. Beloofd een hele bijzondere avond te worden! Meer informatie op www.seriousrequestdeventer2015.nlKaarten kunt u bestellen via http://bit.ly/1MSrwZO.

 

Aanstekelijk enthousiasme bij jubileumconcert SOL

'Ik heb genoten, ontzettend inspirerend om met zo'n enthousiaste groep amateurmusici te werken.' Dat zei (musical)artiest Stanley Burleson na afloop van het concert met het Stedelijk Orkest Lebuïnes (SOL) afgelopen zaterdag in

de Deventer Schouwburg. Ruim 300 bezoekers zagen het Deventer orkest optreden met Stanley Burleson, bekend van musicals als Cats en Les Misérables. Het harmonieorkest met vijftig leden pakte groot uit ter ere van het 95-jarig jubileum. Behalve Burleson stonden dansers van Dansschool Eppink, accordeonist Dirk Overbeek en Nederlands Kampioen ballroom danspaar Jason Hurrelbrink en Maureen Heerink op het podium. De presentatie was in handen van aanstormend theatertalent Guus Boswinkel, die ook nog een duet met Stanley Burleson voor zijn rekening nam.


Explosie van speelplezier.

Het Stedelijk Orkest Lebuïnes staat sinds een jaar onder leiding van dirigent Christa Boerman. Ze kijkt terug op een geweldige avond. 'Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar dat heeft geresulteerd in een feestelijk en afwisselend concert waar we tevreden op terug kunnen kijken. Vanaf februari zijn we dit concert aan het voorbereiden en het is altijd spannend hoe het orkest reageert tijdens het concert. De spanning, een andere zaal, publiek, het is allemaal van invloed. Voor de pauze was dit misschien nog merkbaar, maar na de pauze voelde ik een explosie van speelplezier.

Dit orkest heeft zo veel geestdrift en energie, ze gaan er allemaal helemaal voor en dat was vanavond

te horen.' 

Liefde voor muziek

Stanley Burleson treedt vaker met harmonieorkesten op. De samenwerking met het SOL is hem bijzonder goed bevallen. 'Ik heb genoten', zegt Burleson na afloop van het concert in zijn kleedkamer. Ondertussen komen de orkestleden een voor een binnen om het moment te vereeuwigen. 'Het was

een heel relaxte samenwerking met het orkest. Dat begon afgelopen dinsdag al toen we samen repeteerden, ik voelde dat het goed zou komen. Ik zing niet perfect, het orkest speelt niet perfect, maar daar gaat het niet om. We houden allemaal van muziek en daarom is dit zo'n een mooi concert geworden.'


Meer informatie of lid worden, kijk op de website van het Stedelijk Orkest Lebuïnes:

www.stedelijkorkestlebuinus.jouwweb.nl.

Wat een fantastische generale repetitie!

De generale repetitie met Stanley Burleson was geweldig! De muzikale klanken van het orkest werden samengebracht met de prachtige stem van Stanley. Aankomende zaterdag kunt u ons zien schitteren tijdens het spectaculaire concert in De Deventer Schouwburg.

 

o.a. ook met:

- Dirk Overbeek op Accordeon

- De dansers van Dansschool Eppink

- Guus Boswinkel

 

We zien u graag aanstaande zaterdag ! Aanvang: 20:00 uur!

Kaarten zijn te bestellen via: www.schouwburgdeventer.nl 

De laatste loodjes… zijn het leukst!

Afgelopen weekend hebben de zeer enthousiaste leden van het Deventer Orkest SOL een muzikaal weekend gehad bij Don Bosco te Assel. Dit alles ter voorbereiding voor het grote jubileum concert op 19 september a.s.  Het SOL bestaat namelijk 95 jaar en dit jaar staat in het teken van het grote Schouwburgconcert. Nog 1 repetitie te gaan waarbij de muzikale gast, niemand minder dan (musical) acteur Stanley  Burleson, komt mee-repeteren. Ook de dansers van Dansschool Eppink uit Deventer zullen spectaculaire eigen choreografieën aan het publiek laten zien op de mooie klanken van het orkest. Zaterdag 19 september is het dan zover… vanaf 19:30 uur hopen we natuurlijk dat De Deventer Schouwburg volstroomt met nieuwsgierige muziekliefhebbers. Met het Thema Musical en Dans belooft het een spetterende avond te worden!

Wij hopen u dan te mogen ontvangen. U kunt de kaarten bestellen via De Deventer Schouwburg www.schouwburgdeventer.nl

 

Stanley Burleson & SOL (Website Deventer Schouwburg)

√  SOL viert 95-jarig jubileum

√  Bijzondere samenwerking

√  Avond vol spectakel 

√  Inclusief garderobe

Een van de grootste, oudste en gezelligste muziekverenigingen van Deventer is het Stedelijk Orkest Lebuïnus, kortweg het SOL. In 2015 viert het SOL haar 95-jarig jubileum.

Om dit heuglijke feit met u te vieren wordt een spetterend concert gegeven met niemand minder dan musicalster Stanley Burleson!
Stanley is bekend van o.a. de musicals Cats, Evita, Les Miserables, Miss Saigon, Moeder ik wil bij de Revue en Sister Act.

Vanavond zingt en danst Stanley met het Stedelijk Orkest Lebuïnus.
Het belooft een avond te worden met veel variaties en muziekstijlen, waarbij musical en dans centraal staan.

https://www.deventerschouwburg.nl/programma/?maand=2015-09-19#modal=/programma/1092//Stanley_Burleson_SOL/

SCHOUWBURGCONCERT met STANLEY BURLESON 19 september 2015!

Op 19 september a.s. geeft het SOL een bijzonder concert in De Schouwburg te Deventer. Omdat het SOL 95 jaar bestaat wordt deze avond een waar spectakel!

Nederlands (musical)acteur, zanger, danser en cheorgraaf Stanley Burleson zal samen met het SOL optreden!

 

Reserveer alvast de datum in de agenda. Bestel nu kaarten de Schouwburg: https://www.deventerschouwburg.nl/programma/?maand=2015-09-19

22 april 2015
'Gezocht!' 

Ben jij 2e of 3e klarinettist? En wil je graag met ons meespelen op het unieke concert met een zeer speciale gast, op 19 september a.s. In De Deventer Schouwburg? Neem dan contact op met onze voorzitter Simone Beerthuis-Grolleman via voorzitter.sol@gmail.com 

17 maart 2015

'Jubilarissen'

Tijdens de Algemene Ledenvergadering zijn er 4 leden in het zonnetje gezet.e

 

* Elsemieke Detert Oude Weme 5 jaar lid

* Dorothé Nitert 10 jaar lid 

* Annika Kramer 10 jaar lid

* Johan de Brie 15 jaar lid

 Allemaal van harte gefeliciteerd en nog heel veel mooie muzikale jaren bij het SOL.

 

15 maart 2015
' 95 jaar bestaan SOL' 

Dit jaar (2015) bestaat het Stedelijk Orkest Lebuinus (SOL) 95 jaar. Dit vieren wij door in september a.s. een zeer bijzonder concert te geven in De Deventer Schouwburg.

Daarnaast zijn er dit jaar diverse concerten gepland in het teken van ons 95 jarig bestaan. Houd de website in de gaten! 

 

Wilt u een bijdrage leveren of een cadeautje geven aan jubilerend SOL? 
Wordt dan Vriend van het SOL en kijk op het tabblad ' Vrienden van het SOL'  op de website; www.stedelijkorkestlebuinus.jouwweb.nl

 

Wilt u een advertentie plaatsen in het programma boekje voor ons concert in september? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.