Home » Nieuws » 2016

 

17 augustus 2016


Het Stedelijk Orkest Lebuïnus (SOL) start vanaf dinsdag 23 augustus weer met de wekelijkse repetities. Het Deventer orkest met zo’n vijftig muzikanten, gaat zich voorbereiden op een klassiek concert in het Open Hof op 27 november 2016. Daarvoor kan het nog meer muzikanten gebruiken.

Op het programma van het klassiek concert staan bekende werken, zoals Overture to candide van Leonard Bernstein, Rhapsody in blue van Gershwin en Russian Christmas Music van Alfred Reed.


Meespelen

Muzikanten die graag in een orkest willen spelen zijn van harte uitgenodigd om een repetitie van het SOL bij te wonen, of gelijk mee te spelen. Het orkest is voornamelijk op zoek naar muzikanten die de volgende instrumenten bespelen: klarinet, hobo, bas en slagwerk. Maar uiteraard zijn alle muzikanten van harte welkom. Het orkest repeteert op dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in Partycentrum de Horst aan de Kerkstraat 5 in Deventer.

 

Muziekles

Ook kinderen of volwassenen die graag een instrument willen leren bespelen, kunnen zich aanmelden bij het SOL en tegen een aantrekkelijk tarief muziekles volgen bij muziekschool de Leeuwenkuil in Deventer. Tot 21 jaar geldt een kortingstarief van 20 procent. Leerlingen kunnen eerst in een van de ensembles van De Leeuwenkuil spelen en dan doorstromen naar het orkest van het Stedelijk Orkest Lebuïnus.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over spelen bij het SOL of het volgen van muzieklessen, contact op met voorzitter Marina Klappe, 06-40267484, voorzitter.sol@gmail.com. Of kijk op: www.stedelijkorkestlebuinus.jouwweb.nl.

 

 

20 maart 2016
Het SOL heeft een fantastische muzikale middag verzorgd in De Horst te Deventer... Er werden maar liefst 3 jubilarissen in het zonnetje gezet:
- Jan Jansen, 55 jaar lid
- Han de Brie, 45 jaar lid
- Alfons Hoitink, 25 jaar lid

Allen GEFELICITEERD en we hopen dat jullie nog jaren bij ons muziek kunnen blijven maken! 

Daarnaast is Wim Elferink is benoemd tot Erelid ! Het SOL heeft Wim vanmiddag na jarenlange muzikale inzet een verrassing bezorgd! Rene Bishop zong voor hem met ondersteuning van het SOL het prachtige nummer: Het Dorp.