Home » Nieuws » 2017
 

HARMONIE EN BIG BAND IN DE MIX

 

Het Deventer Swing Orkest en Stedelijk Orkest Lebuïnus geven op zondag 19 november een gezamenlijk concert in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen. Een unieke mix tussen klassiek, jazz en funk .
 
De twee orkesten  hebben van oudsher een link met elkaar. Ze deelden een dirigent,  Bep Voortman. Mooi moment tijdens het concert, is een eerbetoon aan de dit jaar overleden dirigent. Zoon Bart Voortman speelt op euphonium het nummer Gabriel's Oboe van de Italiaanse componist Ennio Morricone.
 
Beide orkesten spelen tijdens het concert een eigen programma, een mix van klassiek, jazz, funk, latin en rock’n roll. Maar spelen ook twee nummers samen, Here’s that rainy day en Autumn in New York.
 
 

In februari 2017 heeft het SOL een cheque in ontvangst mogen nemen vanuit het  Coöperatiefonds Rabobank Salland. Inmiddels hebben wij deze cheque goed kunnen besteden aan nieuw slagwerk! Daar zijn we erg blij mee!


Wilt u onze slagwerkers op het nieuwe slagwerk horen?
Kom dan op 25 juni a.s. naar het evenement Heel Deventer Hapt, wij verlenen daarbij onze muzikale medewerking.
En op 11 juli a.s. geven wij een buitenconcert bij De Heeren Op De Brink.

 

Tot dan!

07-03-2017 - Jubilarissen SOL

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden onze jubilarissen in het 'zonnetje' gezet, de aanwezige jubilarissen hebben een speldje van het SOL ontvangen, de anderen zullen de aankomende repetitie worden gefeliciteerd.
 
- Danielle Lagerburg, 5 jaar lid (hoorn)
- Cas Buma, 5 jaar lid (hobo)

- Nine Dubbe, 10 jaar lid (dwarsfluit)
- Rob te Riele, 35 jaar lid (saxofoon)
 
- Monique Voortman, 40 jaar lid (dwarsfluit)
- Annet Weverink, 50 jaar lid (klarinet)
 
Allen van harte gefelcitieerd!

 

08-02-2017 - Cheque Rabobank Salland

Het SOL heeft een cheque ad EUR 1.500,-- ontvangen voor een investering in het slagwerk van Rabobank Salland.

 

 

 

 

 

 

 

01-02-2017 - Spek de Kas!
 Zie de speciale actiepagina op onze website:


30-01-2017 - 'Druk Bezocht Nieuwjaarsconcert SOL'

Het Stedelijk Orkest Lebuïnus (SOL) gaf op zondagmiddag een nieuwjaarsconcert in Zalencentrum De Horst aan de Kerkstraat.

Op veler verzoek speelde het SOL nog een keer Danzón no. 2 van Arturo Márquez, met Annet Weverink als solist op klarinet. Verder speelde het orkest de klassieke werken Oregon van Jacob de Haan en Around the world in 80 Days van Otto M. Schwarz. Ook kwamen er swingende nummers voorbij als Two Worlds uit de Disney-film Tarzan van Phil Collins en de ABBA-medley Mamma Mia van Peter Kleine Schaars.
Zie voor foto's:


Bron:

http://deventerrtv.nl/artikel/44325930/druk-bezocht-nieuwjaarsconcert-sol